// arthitectural / Concept & Competition / AM Asociados | Showroom for Nikon

AM Asociados | Showroom for Nikon

Concept & Competition AM Asociados | Showroom for Nikon

AM Asociados | Showroom for NikonAM Asociados has carried out the design, project and implementation of a showroom for Nikon located in Lisbon (Portugal). The objective of the reform was to create one area for display and other one for training. To get a sense of unity throughout the premises we chose to decorate the ground in gray but in different materials to differentiate the two spaces. Thus, the carpet was chosen for the training area and ceramic tiles for the exhibition space.

AM Asociados | Showroom for Nikon

AM Asociados | Showroom for NikonThe furniture, which sets out the product, designed and manufactured by AM, consists of two parts: the top, for the exhibition, was painted in lacquered white with a crystal clear and acrylic shelves, so we get an airy, excellent vision of the product. The lower zone is for storage and was developed in stratified wavy gray.

AM Asociados | Showroom for Nikon

AM Asociados | Showroom for NikonFor the cabinet lighting we added fluorescent backlit placed along the side, top and bottom of the windows. Thus, the product is highlighted and you get a great view of it. The training classroom follows the same line as the exhibition area and is equipped with chairs from Andreu World. The whole area is very bright because the light passes through the merchandiser cabinet instilling a feeling of great amplitude.

Location: Lisbon, Portugal
Architect: AM Asociados
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

Located in the city’s up and coming Southwest neighbourhood this 300 m2 detached house hides a rich spatial complexity behind its tough working class façade. Turning to the neighbourhood’s post-war veteran’s home as its formal point of departure, the architects set out to make a house that simultaneously fits in and stands out from its […]


more