// arthitectural / Architecture / Avignon-Clouet Architectes | (((db))) house

Avignon-Clouet Architectes | (((db))) house

Architecture Avignon-Clouet Architectes | (((db))) house

Avignon-Clouet Architectes | (((db))) houseThe arrangement of this house is born of the radical choice to place the required swimming pool in the very heart of it. The topic was set as such, with this pure white parallelepiped covered with scales on North face and glass on South face, the outside and in boundaries fantasized by architects are both mastered and still quite unclear.

Avignon-Clouet Architectes | (((db))) house

© Avignon-Clouet Architectes

Avignon-Clouet Architectes | (((db))) house

© Avignon-Clouet Architectes

Avignon-Clouet Architectes | (((db))) house

© Avignon-Clouet Architectes

The house can either create a unique relationship in continuity with its garden, or otherwise preserves family life.In the evening, this “water lantern” illuminates the house and evokes that “regardless of the travel provided that the horizon is vast”.

Avignon-Clouet Architectes | (((db))) house

© Avignon-Clouet Architectes

Avignon-Clouet Architectes | (((db))) house

© Avignon-Clouet Architectes

Location: Sébastien sur Loire (44), France
Architect: Avignon-Clouet Architectes
Private contracting: ownerSaint
Shon: 231m2
Completion date: 2012
Budget: 255 554 EUR HT
Photos:  Avignon-Clouet Architectes
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Special thanks to v2com.biz
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The House on the Mountain was conceived as house for one family with three additional housing units. It softly nestles against the slope and it’s size, roof shape and materials are inspired by the traditional „Wälderhaus“. The plot shapes the volume horizontally and vertically. As a result the public entrance can be accessed from the […]


more