// arthitectural / Interiors / Beriot, Bernardini Arquitectos | Studio in a mountain resort

Beriot, Bernardini Arquitectos | Studio in a mountain resort

Interiors Beriot, Bernardini Arquitectos | Studio in a mountain resort

Beriot, Bernardini Arquitectos | Studio in a mountain resort The project handles the conversion of a 25sq-m apartment in a mountain resort near Madrid. The apartment is cleared completely except for a small bathroom, then inserting into the empty space two wooden boxes for living and sleeping.

Beriot, Bernardini Arquitectos | Studio in a mountain resort

© Yen Chen

Beriot, Bernardini Arquitectos | Studio in a mountain resort

© Yen Chen

The living box modifies its geometry to frame the mountain landscape through the long window; the sleeping box houses a double bed and a single one above it, and can be closed like a sleeping tent when the  apartment is still cold.

Beriot, Bernardini Arquitectos | Studio in a mountain resort

© Yen Chen

Beriot, Bernardini Arquitectos | Studio in a mountain resort

© Yen Chen

A black linoleum floor outlines the presence of the boxes in the empty space, and a foldable table against the sleeping box  defines the dining space between them. A long curtain hides a band dedicated to kitchen and storage.

Location: Navacerrada, Madrid, Spain
Architects: Beriot, Bernardini Arquitectos
Project name: Studio in a mountain resort
Year: 2005
Surface: 25 m2
Photos: Yen Chen
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

Transparent administration: the architecture of the Vocational School of Administration by AllesWirdGut demonstrates closeness to citizens, openness, and transparence. The only thing that encloses the new school building in Embelgasse in Vienna’s 5th district is in fact the block perimeter. Large ground-floor glass surfaces afford an insight into everyday school life and open the green […]


more