// arthitectural / Urban Design
  • Inaugurated by Explorations Architecture in November 2014, the Schuman bridge is the 17th bridge built on the Saône in Lyon. The international competition for the Schuman bridge, held in 2009 by the Urban community of Lyon (Grand Lyon), brought together designers such as Renzo Piano, Marc Mimram and Dietmar Feichtinger. Location Constructed along the narrows […]


    more

  • Large budgets and enormous amounts of energy are spent on the upgrading of major Dutch railway stations in Amsterdam, The Hague, Utrecht and Rotterdam. The efforts at creating quality environments related to public transport should not be limited to the station building itself. By paying close attention to all public space surrounding the railway hubs, […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

Remodelling of the most central and relevant public space in Puigcerdà, originally very much deteriorated, with an excessive amount of traffic that diminished the civic and integrating potential of the space. The first step was to remove vehicular traffic by concentrating all the road connections and services on the south-east side of the squares, thereby […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

Light Box is an extension of the existing high school of Falkonergården. The building is a Danish international style complex worthy of preservation. As a result of increasing popularity and the addition of an athletic department, Falkonergården is in high lack of improved gym facilities and a larger assembly hall. One of the most characteristic […]


more

The eccentric and ornate atmosphere of the Catholic religion has always fascinated a great many people. In addition, a new religion has developed with a belief in the global economy and with materialism as the one God. As people continue to search for new forms of spiritual enrichment, space is also created for new types […]


more

Kantar World Panel was known as being one of the firms most important market knowledge worldwide, needed a makeover to upgrade to their brand. He was in a building on the Countess who needed to be rehabilitated with a moderate budget and reused most of the elements, so the design concept revolved around a dynamic, […]


more