// arthitectural / Architecture / Chris Pardo Design: Elemental Architecture | Aurea Residence

Chris Pardo Design: Elemental Architecture | Aurea Residence

Architecture Chris Pardo Design: Elemental Architecture | Aurea Residence

Chris Pardo Design: Elemental Architecture | Aurea ResidenceThe Aurea Residence is located in the Magnolia neighborhood of Seattle. Designed for a young family on a 5000 sqft infill lot, the home is oriented to maintain privacy, maximize views and daylighting. The massing consists of four forms that surround a Japanese rock garden, which creates a private center courtyard and floods the home with southern light.

Chris Pardo Design: Elemental Architecture | Aurea Residence

© Dale Tu

Chris Pardo Design: Elemental Architecture | Aurea Residence

© Dale Tu

A Bernice Abbott inspired black and white translucent photograph provides recognition and definition to the front entry door while providing privacy. The lower level consists of a master suite with separate bathroom volume and recessed tub, a mother in law unit and a two car garage.

Chris Pardo Design: Elemental Architecture | Aurea Residence

© Dale Tu

Chris Pardo Design: Elemental Architecture | Aurea Residence

© Dale Tu

The second floor features two bedrooms, and the great room with an open roof deck and green roof off of the living room. The third floor has a second mater suite, a kids play room, and a covered roof deck with views over Puget Sound.

Location: Seattle, USA
Architects: Chris Pardo Design: Elemental Architecture
General Contractor: Delen Construction Services Inc
Artwork: Cassandria Blackmore
Engineering: LFD Structural Engineering
Area: 3,300 sq ft
Year: 2013
Photographs: Dale Tu
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The House on the Mountain was conceived as house for one family with three additional housing units. It softly nestles against the slope and it’s size, roof shape and materials are inspired by the traditional „Wälderhaus“. The plot shapes the volume horizontally and vertically. As a result the public entrance can be accessed from the […]


more