// arthitectural / Architecture / DAR612 | Our house

DAR612 | Our house

Architecture DAR612 | Our house

DAR612 | Our houseThis residence, located on a steep site with clear views, is designed as a bent stretched out form with a flat roof. The site’s slope is utilised for optimal design of residential units: on each level of the house there is a flat oriented on three sides, with an access to a terrace or a balcony. The office space is located and designed in order to function independently from the residential part of the house.

DAR612 | Our house

© Robert Leš

DAR612 | Our house

© Robert Leš

DAR612 | Our house

© Robert Leš

On the north side, the attic is pushed back in respect to the ground floor, which, along with the lowering of the house in relation to the street level, makes the house visually lower and unobtrusive to its surroundings. The three residential units have their living areas south and west oriented, which enables good quality views unobstructed by nearby buildings.

DAR612 | Our house

© Robert Leš

DAR612 | Our house

© Robert Leš

DAR612 | Our house

© Robert Leš

The interiors of the units are made flexible with the use of sliding doors: when doors are fully opened and retracted within closets, individual rooms are connected into one integral area; when closed, the sliding doors divide the flat into separate spaces.

Location: Borovina 46A, 10000 Zagreb, Croatia
Architect: DAR612 
Authors: Andrea Donatović Poljičak, d.i.a., Morana Lepur Donatović, d.i.a., Jakov Poljičak, d.i.a.
Photographs: Robert Leš
Site area: 1000,00 m2
Bruto area: 400,00 m2
Project: 2007
Completed: 2009
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more