// arthitectural / Architecture / Dizarh Architectural Studio | Pfohe Mall

Dizarh Architectural Studio | Pfohe Mall

Architecture Dizarh Architectural Studio | Pfohe Mall

Dizarh Architectural Studio | Pfohe MallPfohe Mall is the first contemporary trade centre in the city of Varna. It combines various public facilities and shops together with restaurants and places of entertainment. The building lies between the town centre and three residential districts. There is a deep-water catchment in the centre of the building plot. For that reason, the trade centre is divided into two blocks united by a gallery. There are two basement levels designed as parking lots, three above ground storeys for commercial purposes.

Dizarh Architectural Studio | Pfohe Mall

Dizarh Architectural Studio | Pfohe Mall

Dizarh Architectural Studio | Pfohe MallThe fourth storey includes fast food restaurants and places of entertainment. The wood panelling, which harmonises with the green areas of the property, enhances the welcoming ambience of the building.

Dizarh Architectural Studio | Pfohe Mall

Dizarh Architectural Studio | Pfohe Mall

Dizarh Architectural Studio | Pfohe MallThe principal concept underlying the design of the interior is the use of austere materials in good taste without ostentation in order to create an atmosphere in which the attention of the visitors is drawn to the shop windows. All the elements in the communal spaces create an impression of comfort without the use of excessive decoration.

Location: Varna, Bulgaria
Architect: Dizarh Architectural Studio
Project name: Pfohe Mall
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more