// arthitectural / Interiors / Doyle Collection Co. Ltd. | La Oliva

Doyle Collection Co. Ltd. | La Oliva

Interiors Doyle Collection Co. Ltd. | La Oliva

Before designing “La Oliva”, our client and we visited Spain in advance. Our concept for this restaurant was “to bring real Spain to Japan.” We needed a clear concept to integrate all the below factors into one restaurant; for all of the followings are “real Spain” restaurants. Restaurants that emphasize bar style culture and history are most familiar throughout Spain.

Doyle Collection Co. Ltd. | La Oliva

© Satoru Umetsu/ Nacasa&Partners

Doyle Collection Co. Ltd. | La Oliva

© Satoru Umetsu/ Nacasa&Partners

Restaurants that have modern appearance, though you can still feel the Spanish atmosphere, are relatively new type of restaurants in Spain. So, we made a proposal to our client with the concept of “Making designs that are absolutely comfortable with restaurants of present-day Spain”. Considering the construction costs, we wanted to make good balance of Japanese people’s preference. We used contemporary methods in total and filled with combinations of beautiful town scenery and clusters of Spanish bars. We brought the local impression into shape; for example bricks and walls for the black board, patterned imprinted tiles, and wooden counters that perfectly harmonize.

Doyle Collection Co. Ltd. | La Oliva

© Satoru Umetsu/ Nacasa&Partners

We displayed photograph, we took in Spain and made it into a monochrome one, on the upper open counter as one of the designs. All the posters in this restaurant, we bought from an antique shop in Spain. As for the space construction of the façade, we set terrace seats in spacious and inconspicuous boundaries with high tables to make people easier to enter the restaurant and to let the people outside know that it’s always crowded.

Doyle Collection Co. Ltd. | La Oliva

© Satoru Umetsu/ Nacasa&Partners

Inside the restaurant, we placed an open kitchen so that the customers will enjoy the live atmosphere of the cooking. And the further away you sit from the open kitchen, the higher your eye level will become. In this way, no matter where you sit, everyone can easily communicate with the staff members in the kitchen. Consequently, we were able to create a restaurant such as the bar style and taverna style, with every day full of customers who love Spain.

Location: 1-20-3-302, Ebisu-minami, Shibuya-ku, Tokyo, Japan
Designer: Doyle Collection Co. Ltd.  | Aiji Inoue
Project name: La Oliva
Client: Meisei Trading Inc.
Open: 2, March, 2012
Area: 47.56sqm
Materials: Original ceramic tile, wooden counter, black board paint, etc.
Photographer: Satoru Umetsu/ Nacasa&Partners

Digg This

Digg This

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The 30′s apartment is located in one of the most distinctive residential areas in Milan, via Morgagni. The long corridor, the herringbone parquet, as well as the carved window frames are just few of the typical features , carefully preserved during the renovation. A more contemporary feel is provides by the many iconic pieces of […]


more