// arthitectural / Architecture / DWGBA Estudio | EVM House

DWGBA Estudio | EVM House

Architecture DWGBA Estudio | EVM House

DWGBA Estudio | EVM HouseThe EVM House is located in a small private neighborhood on the outskirts of Buenos Aires, Argentina. The program is divided in two very different areas: the public space (ground floor) and the private space (first floor), conforming its space in almost opposite ways. Public space is continuous. There are no precise divisions between the sequence conformed by the access, study, kitchen, family-room, yard and quincho.

DWGBA Estudio | EVM House

© Claudio Manzoni

This responds to the basic premise of the resident’s needs, whose social life was closely linked to the kitchen as a space for meeting around preparing meals (the homeowner is chef).

DWGBA Estudio | EVM House

© Claudio Manzoni

DWGBA Estudio | EVM House

© Claudio Manzoni

The morphology of the house is composed by two continuous slabs that solve the space programme. These slabs take the form of flooring, deck, side closure, space limits and demarcate accesses. The continuous form is completed with different kinds of materials. Brick, hollow brick and woodwork helped maintaining the color uniformity with small variations in order to achieve precise effects.

DWGBA Estudio | EVM House

© Claudio Manzoni

DWGBA Estudio | EVM House

© Claudio Manzoni

DWGBA Estudio | EVM House

© Claudio Manzoni

By this means we can say that the concrete slabs solve spaces and ire showed as a compositional material. Essentially it is a traditional programme and traditional materials assembled in a way that meet our customers’ functional and aesthetic needs with our professional interpretation of these subjects.

Location: Quilmes, Provincia de Buenos Aires, Argentina
Authors: DWGBA Estudio | Pablo Martín Fiorito Medinaceli y Eleonora Vasiliadis
Project year: 2007
Year of completion: 2011
Photos: Claudio Manzoni
Contributors: Agustina Barthes, Lilian Kandus, Fernando Castiñeiras
Structure: Ing. Angel Santos
Address: Ing. Nelson Medinaceli

 

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The clients brief was for a spacious home that expressed its appreciation for outdoor living. An open plan and practical house that lived out onto the garden was of utmost importance to them. Consequently the design developed into a layout that encouraged such a lifestyle. With views to the garden from almost every room, and […]


more