// arthitectural / Architecture / Equator Stockholm AB | KV Krejaren

Equator Stockholm AB | KV Krejaren

Architecture Equator Stockholm AB | KV Krejaren

With an extremely vulnerable position as a corner property on the main square in the traditional and affluent area of Östermalm in Stockholm, a black-and-white cube with a glass facade has been built. Krejaren is a modern mixed-use property, which contains 12 000 sq m retail, office and residential properties. With three floors of commercial space, an underground floor connected to the subway station, others on the ground and the second floor, with apartments on the roof- a stunning living space with two-floor apartments – it follows a new logical urban principle, an obvious way to build the modern city where each function has its most appropriate location. The commercial floors are directly connected to the metro station and the department store’s main entrance faces the square. The office entrance is at the “right” address on the square in a calm location. The office property is Green Building certified.

Equator Stockholm AB | KV Krejaren

Equator Stockholm AB | KV KrejarenWith an extremely vulnerable position as a corner property on the main square in the traditional area of Östermalm, a cube with a façade in layers of black and white glass has been built. The glass of the facade has a pattern of multi-layered shallowness and texture. The subject is an enlarged, partially dissolved birch forest. The motif changes over the course of the day, disappearing completely in some lighting conditions, with the façade sometimes instead reflecting its surroundings, to appear in another light with stark clarity. At night the light-colored glass panels glow and a strong graphic effect appears.

Equator Stockholm AB | KV KrejarenThe two-dimensional pattern indicates a totally disconnected space and a synthesized relation to both its subjects and to the built volume. A tapestry of the image’s surface and built architecture.

Location: Krejaren, Stockholm, Sweden
Architects: Equator Stockholm AB
Project name: KV Krejaren

Digg This

 

 

Digg This

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

Dandelion, a wall clock that tells the time using numbers of seed heads on the dandelion clocks, rather than numerals. It alludes to time flowing onward like seed heads dancing lightly upon the wind. Designer: nendo Client: Lemnos Photographer: Akihiro Yoshida


more