// arthitectural / Architecture / Gomez de la Torre & Guerrero Arquitectos | Casa Viva

Gomez de la Torre & Guerrero Arquitectos | Casa Viva

Architecture Gómez de la Torre & Guerrero Arquitectos | Casa Viva

Gómez de la Torre & Guerrero Arquitectos | Casa Viva“This beach house has as its main virtue that it allows natural light to uncover it, showing different shades based on the time of day and according to the position of the sliding enclosures or the large openings. The proposal of “leaf removal” was to achieve this, without any ornament to accentuate its formal synthesis. The spaces of the house work jointly or fully independently, according to the needs of the moment, spread over three levels with autonomy and unfolding chronologically according to the needs of different users.

Gómez de la Torre & Guerrero Arquitectos | Casa Viva

© Juan Solano

Gómez de la Torre & Guerrero Arquitectos | Casa Viva

© Juan Solano

Gómez de la Torre & Guerrero Arquitectos | Casa Viva

© Juan Solano

It is a house with rooms that revolve around a large central space with sliding closure located on the lower level, where coverage is made out of aluminum and polycarbonate which graduates the level of incidence of the sun and cross-ventilation.

Gómez de la Torre & Guerrero Arquitectos | Casa Viva

© Juan Solano

 

Gómez de la Torre & Guerrero Arquitectos | Casa Viva

© Juan Solano

Gómez de la Torre & Guerrero Arquitectos | Casa Viva

© Juan Solano

This space, whose function is recreational, is destined to be a bar-lounge, a being casual, game room or finally an environment for private sunbathing next to a swimming pool.

Gómez de la Torre & Guerrero Arquitectos | Casa Viva

© Juan Solano

Gómez de la Torre & Guerrero Arquitectos | Casa Viva

© Juan Solano

Gómez de la Torre & Guerrero Arquitectos | Casa Viva

© Juan Solano

Because it is a double-height space (spanned by a glass bridge) it integrates the first level with the basement and, because it has a roof that opens, it integrates the terrace on the last level (where the pool is located) with the whole house. The floor-to-ceiling partitions of the room extending the interior space to the outside, and once opened, the limits are diluted creating a generous fully-integrated space.”

Location: Playa Gaviotas, Canete, Peru
Architect: Gomez de la Torre & Guerrero Arquitectos
Project name: Casa Viva
Photos: Juan Solano

Digg This

Digg This

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The Créteil-Pompadour station is part a wider programme to create a multi-modal transport hub in the Créteil municipality on the south-east outskirts of Paris. This calls for a major reorganization of the site that includes: modifications to road layout to improve connections between public transport modes; rail infrastructure work to boost SNCF’s transport offering; the […]


more