// arthitectural / Interiors / Héctor Ruiz-Velázquez | Levantina

Héctor Ruiz-Velázquez | Levantina

Interiors Héctor Ruiz-Velázquez | Levantina

Héctor Ruiz-Velázquez | LevantinaThis is the pavilion for the Cersaie fair for Levantina.  The idea of the project was to construct a housing prototype using a ceramic wrapping material that has no limits inside and outside and that would provide homes with a sense of the comfortable, natural, cozy, harmonious aesthetic, functional, healthy and durable environment.

Héctor Ruiz-Velázquez | Levantina

© Pedro Martínez

Héctor Ruiz-Velázquez | Levantina

© Pedro Martínez

Héctor Ruiz-Velázquez | Levantina

© Pedro Martínez

Héctor Ruiz-Velázquez | Levantina

© Pedro Martínez

The architects created this new housing concept where Techlam ceramic sheets of 3 mm thickness and with a format of 100 cm by 300 cm is given a special treatment that makes this material the undisputed star of the space.

Héctor Ruiz-Velázquez | Levantina

© Pedro Martínez

Héctor Ruiz-Velázquez | Levantina

© Pedro Martínez

Héctor Ruiz-Velázquez | Levantina

© Pedro Martínez

This material is used as a ceramic paper that can be bent and manipulated to make new ceramic forms never seen before. Techlam is a material that in its flatness by its thickness and size, offers a great versatility of application and multiple possibilities. Here this material becomes a driving force capable of offering the richness of work in three dimensions.

Héctor Ruiz-Velázquez | Levantina

© Pedro Martínez

Héctor Ruiz-Velázquez | Levantina

© Pedro Martínez

Héctor Ruiz-Velázquez | Levantina

© Pedro Martínez

“Change and Continuity” simply unfold with a new approach of using this material.

Location: Spain
Architect: Héctor Ruiz-Velázquez
Photographer: Pedro Martínez

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The clients brief was for a spacious home that expressed its appreciation for outdoor living. An open plan and practical house that lived out onto the garden was of utmost importance to them. Consequently the design developed into a layout that encouraged such a lifestyle. With views to the garden from almost every room, and […]


more