// arthitectural / Architecture / Jiakun architects | Luyeyuan stone sculpture museum

Jiakun architects | Luyeyuan stone sculpture museum

Architecture Jiakun architects | Luyeyuan stone sculpture museum

Jiakun architects | Luyeyuan stone sculpture museumThe Museum preserves a collection of Buddhism stone sculptures, and takes the strategy of classical Chinese gardening layout, making the audiences pass through different natural and artificial spaces.

Jiakun architects | Luyeyuan stone sculpture museum

 

Jiakun architects | Luyeyuan stone sculpture museum

Jiakun architects | Luyeyuan stone sculpture museum

Jiakun architects | Luyeyuan stone sculpture museumThe wall is built with local construction labor and techniques, organizing the light, exhibited items and scenarios by gaps between building blocks. The building is integrated into the environment and creates a specific sense of site.

Jiakun architects | Luyeyuan stone sculpture museum

Location: Xinmin town, Pi county, Chengdu, Sichuan Province, China
Design by: Jiakun architects | Liu Jiakun
Design team: Wang Lun
Project name: Luyeyuan stone sculpture museum
Structure designer: Zhao Ruixiang
Design: 2001.2~2001.6
Completion: 2001.6~2002.7
Site area: 6670m²
Building area: 1100 m²
Material: Reinforced concrete, shale brick, pebble, bluestone, glass, steel
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The design combines an effort to preserve as much of the existing building with a single construction measure in the alpine landscape. The facade reflects its surroundings, creating a landmark identity without distracting from the mountain scenery. From the aerial cableway, visitors directly access the central reception area. Vertical circulation is provided by a generous […]


more