// arthitectural / Architecture / Jun’ichi Ito Architect & Associates | Edogawa Garage Club Renovation

Jun’ichi Ito Architect & Associates | Edogawa Garage Club Renovation

Architecture Jun'ichi Ito Architect & Associates | Edogawa Garage Club Renovation

Jun'ichi Ito Architect & Associates | Edogawa Garage Club RenovationRibbons of wave-like perforated steel form a mask, the second façade of this old warehouse. Colour variations highlighted by light changes produce unexpected chequered patterns as well as silver and gold toning enhancing the façade’s versatile nature.

Concept
It is a repair plan of the old warehouse in Tokyo.
A theme is the following.
1. Environment : avoid CO2 discharge called demolition and new building, and reuse the existing building.
2. Place nature : produce the design used as the core of the scene formation based on regionality.

Jun'ichi Ito Architect & Associates | Edogawa Garage Club Renovation

© Naoomi Kurozumi

Jun'ichi Ito Architect & Associates | Edogawa Garage Club Renovation

© Naoomi Kurozumi

The following things were done in order to attain it. In order to secure the available light and natural ventilation from a window at the same time it prevents the invader from the outside, the building was covered by the steel plate panel which made the hole and which carried out special processing. Strength of structure was secured by attaching checkered unevenness to a panel.

Jun'ichi Ito Architect & Associates | Edogawa Garage Club Renovation

© Naoomi Kurozumi

Jun'ichi Ito Architect & Associates | Edogawa Garage Club Renovation

© Naoomi Kurozumi

Moreover, the building is kept from becoming dirty from one-sheet one panel also inserting in a corner portion, and cutting rain. This design acts sensitively in union natural environment which changes every moment, such as light, air, empty, and begins to make a beautiful expression just like the ripples of a surface of a river.

Location: Edogawa, Tokyo, Japan
Architect: Jun’ichi Ito Architect & Associates
Use: Bike Parking & Office
Construction Type: Renovation
Site Area: 231.57sqm
Building Area: 84.70sqm
Total Floor Area: 165.00sqm
Design Time: 2009.03~2009.07
Construction Time: 2009.10~2009.12
Completion Date: 2009.12
Photographs: Naoomi Kurozumi

Digg This

 

Digg This

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The site has 360-degrees view and all vistas open up to different attractive scenes of the city, mountains and sea. The egg-shaped buildings are positioned at different angles to take advantage of this 360-degrees view. The building volumes are cut to respond to these views and create a relationship with the surrounding environment.     […]


more