// arthitectural / Concept & Competition / Margot Krasojevic | Infinity pavilion

Margot Krasojevic | Infinity pavilion

Concept & Competition Margot Krasojevic | infinity pavilion

Margot Krasojevic | infinity pavilionThe infinity pavilion beach house balances on the cliffs overlooking the town of Llandudno in cape town, the design directly engages with its context. The main open plan accommodation area consists of a series of dramatic angular forms that cascade down the cliffs to the sea edge, emphasising the precipitous nature of the site, the cliff-face uses sand blasted structural steel sections suspending the main living area, the form reflects the changing contours of the landscape preserved uninterrupted beneath.

Margot Krasojevic | infinity pavilion

© courtesy Margot Krasojevic

Margot Krasojevic | infinity pavilion

© courtesy Margot Krasojevic

The open plan living area has privacy and ocean views, the swimming pool connects the interior and exterior spaces of the pavilion, as part of the main living area allows the pool into it, the key feature of the scheme is the dichroic glass pod structure, which has a reinforced steel mesh embedded within it, covering the living area allowing for spectacular views over the Atlantic Ocean.

Margot Krasojevic | infinity pavilion

© courtesy Margot Krasojevic

Margot Krasojevic | infinity pavilion

© courtesy Margot Krasojevic

A cantilevered walkway is projected from the cliff face allowing for a horizon sky-walk.

Location: llandudno, Cape Town, South Africa
DesignerMargot Krasojevic
Photos: courtesy Margot Krasojevic
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The House on the Mountain was conceived as house for one family with three additional housing units. It softly nestles against the slope and it’s size, roof shape and materials are inspired by the traditional „Wälderhaus“. The plot shapes the volume horizontally and vertically. As a result the public entrance can be accessed from the […]


more