// arthitectural / Urban Design / Menis Arquitectos | Plaza of Spain

Menis Arquitectos | Plaza of Spain

Urban Design Menis Arquitectos | Plaza of Spain

Menis Arquitectos | Plaza of SpainIn the project, a great public space is generated in the surface: the main square of this touristic city, and an underground space for the ne Sacred Museum. The plot corresponds to Plaza España square, Grande Street in Adeje, on the edge of Barranco del Infierno ravine and the buildings between the Church and the ravine. There are 2 well differentiated essential elements: on one side there is the Sacred Museum of Adeje and on the other side the rehabilitation and widening of Plaza España square.

Menis Arquitectos | Plaza of Spain

Menis Arquitectos | Plaza of SpainThe museum is a half buried building with an upper space used as cafeteria, open to the natural landscape that surrounds it. In the underground floors the space will be developed for exhibitions. Plaza España square is expanded widening its surface twice and a half times than the original square, creating a permanent stage and a space underneath destined for municipal offices. The materials used combine rough and polished concrete and basalt.

Location: Adeje, Tenerife, Spain
Architect:  Menis Arquitectos
Use: Cultural, museum
Structure: Concrete
Materials: concrete, basaltic stone
Status: Plaza de España square surroundings built 2010 y Sacred Museum under construction
Client: Excmo. Ayuntamiento de Adeje
Total built: 5.575 m2
Budget: 3.755.000 Euros
Awards:
2006 Sacred Museum Competition, 1st place
Public Urban Space European Award 2012. 7th Edition finalist
Winner of two WAF Award: New & Old Category and Director’s Award
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more