// arthitectural / Architecture / MoederscheimMoonen Architects | VV Capelle

MoederscheimMoonen Architects | VV Capelle

Architecture MoederscheimMoonen Architects | VV Capelle

MoederscheimMoonen Architects | VV CapelleRecently the new clubhouse of the amateur soccer club VV Capelle designed by MoederscheimMoonen Architects finally opened its doors. The newly build structure, consisting of two volumes, houses the changing rooms and the canteen that functions as a meet-and-greet area for soccer players and visitors. In combination with the newly developed soccer fields, the project is a part of the overall modernization of the Sportpark ´T Slot in the Dutch city of Capelle aan den IJssel. MoederscheimMoonen Architects were not only in charge of the building and site design, but also managed the overall building process.

MoederscheimMoonen Architects | VV Capelle

© Luuk Kramer

 Looking at the design, the canteen is the center of attention. Being a sturdy black pavilion from the back, it opens itself towards the pitch displaying an open and transparent character. The cut-outs in the dark volume are emphasized by green tints representing the clubs color while also relating to the pitch.

MoederscheimMoonen Architects | VV Capelle

© Luuk Kramer

MoederscheimMoonen Architects | VV Capelle

© Luuk Kramer

The second lower volume made of brick is the robust backbone of the project; the players changing rooms. Due to the separation of the distinct functions into two volumes the project lends itself for future expansions without destroying the qualities of the concept, making it a sustainable project in terms of durability.

MoederscheimMoonen Architects | VV Capelle

© Luuk Kramer

MoederscheimMoonen Architects | VV Capelle

© Luuk Kramer

MoederscheimMoonen Architects | VV Capelle

© Luuk Kramer

The fact that most parts of the existing structures including the canteen and the changing rooms needed to remain in use until the day of completion of the new building, made the project management a challenge and asked for detailed attention.

Location: Capelle aan den IJssel, The Netherlands
Architects: MoederscheimMoonen Architects
Project Architect: Erik Moederscheim
Project Team: Erik Moederscheim, Ruud Moonen, Julia Gegg, Jim de Koning
Structural Engineering: CAE Nederland
General Contractor: Schipper Bouw BV
Client: Municipality of Capelle aan den IJssel
Gross floor space: 750 sqm
Photographs: Luuk Kramer

Digg This

 

Digg This

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The Right Round Marble Dining Table – a little history This table evolved from a design John created for his own home. Designed as a 3 legged raw steel and marble monolith, it may literally have weighed a ton. So, while fantastic in its simplicity, that design was just a bit tricky to ship. In […]


more