// arthitectural / Architecture / Nico van der Meulen Architects | Brian Rd

Nico van der Meulen Architects | Brian Rd

Architecture Nico van der Meulen Architects | Brian Road

Nico van der Meulen Architects | Brian RoadWhen entering Brian Home, one would never tell that this magnificent residence once had 1960’s walls. The concept of open space inspired the architects when planning this villa, which presents a double volume living areas with a very large dining room, connected to the kitchen and the lanai.

Nico van der Meulen Architects | Brian Road

© Jeanne-Claire Bischoff

Nico van der Meulen Architects | Brian Road

© Jeanne-Claire Bischoff

The glass wall between the living areas and the lanai folds completely away to create one huge living space, with the second lounge area leading onto the garden, and the dining opening onto the moat. Light plays a vital role and is enhanced by the stone, steel and glass present throughout the villa.

Nico van der Meulen Architects | Brian Road

© Jeanne-Claire Bischoff

Nico van der Meulen Architects | Brian Road

© Jeanne-Claire Bischoff

Nico van der Meulen Architects | Brian Road

© Jeanne-Claire Bischoff

Nico van der Meulen Architects | Brian Road

© Jeanne-Claire Bischoff

Radiance features in the bedrooms as well, which facing north allow a great view of the garden from the balconies. M Square Lifestyle Necessities supplied furniture and accessories for the entire residence: Tom Dixon and Foscarini lamps, Molteni &C furniture, Ligne Pure rugs and Regardt van der Meulen’s sculpture create the perfect ambiance in all the rooms.

Nico van der Meulen Architects | Brian Road

© Jeanne-Claire Bischoff

Nico van der Meulen Architects | Brian Road

© Jeanne-Claire Bischoff

Nico van der Meulen Architects | Brian Road

© Jeanne-Claire Bischoff

Location: Johannesburg, South Africa
Architect:  Nico van der Meulen Architects
Photos: Jeanne-Claire Bischoff

Digg This

 
 

Digg This

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

Introduction The Project is placed in a building completed in the year 1850, in the heart of the city ofValencia. Placed between the busy Plaza del Negrito and the cathedral of the city, the mainobjective of the intervention has been respecting the atmosphere of the building, its materiality and distribution as much as possible. It […]


more