// arthitectural / Interiors / Paz Gersh architects | K House

Paz Gersh architects | K House

Interiors Paz Gersh architects | K House

Paz Gersh architects | K HouseMaterials and Products: 

Concrete Construction, Steel window frame, Stone paving, Hand made ceramics, Teak wooden deck, Metal craft handrails, Stucco coating on elevations.  The program was planned for a family with three children. In planning K-house, the main concept was changing the existing orientation into a house that creates a complex relationship with the green belt surrounding the house:

Paz Gersh architects | K House

© Amit Giron

Paz Gersh architects | K House

© Amit Giron

The thicket behind the house, the front yard, the lower leveled yard, upper level garden and treetops. And it’s re-forming from a two-family dwelling arranged in a row, mainly relating to its close neighbor.  The design enables the family to adjust their daily life routine freely during the day, simultaneously enabling their request to work from their home place without feeling dethatched from the activity of the house.  Daily family hosting was taken into consideration as well as formal hosting events.

Paz Gersh architects | K House

© Amit Giron

Paz Gersh architects | K House

© Amit Giron

The house’s transparency is received from several elevations: The “green” elements turned into one of the construction materials, one of its “walls” and an inseparable part of the house’s façade, whereas in other areas these elements behave as small views, sculpting the light and the vegetation with the rest of the house. The houses’ location lies between two main facades: The first, the North façade- open – transparent, facing the thicket, creates a feeling of space as well as a far view ahead with the ability to proserve the feeling of privacy in a wide public area.

Paz Gersh architects | K House

© Amit Giron

Paz Gersh architects | K House

© Amit Giron

Paz Gersh architects | K House

© Amit Giron

The second, the South façade- a “double façade”, through which light penetrates to the center of the house and is filtered. The design of the facades evolved through an analysis of precise proportions with a classical golden ratio, these proportions can be seen through out the entire house.  Two entrances serve the residents- a daily entrance from the street level of the family’s bedroom. A Formal entrance from the thicket- the living room’s level. The house was planned whilst searching for an architectural language combing a local reference as well as modern and clean lines, influenced by the modern “International style”.

Location: Ramat hasharon, Israel
Architects: Paz Gersh architects
Constructed Area: 420 sqm
Design Year: 2007
Construction Year: 2007-2009
Photographs: Amit Giron

Digg This

 

 

 

 

Digg This

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

A concept put forward to the New World First Ferry Services Limited to reclaim activity to the surrounding neighborhood of Whampoa. Location: Hong Kong, Kowloon – Hung Hom Bay at the south of Lily Mansion (Phase 9), Whampoa Garden, China Design Company: MA2 Project Name: Fluid Formations _ Hong Ferry Terminal Project Completion Time: Concept […]


more