// arthitectural / Interiors / Architetto Pierluigi Piu | Olivocarne Restaurant

Architetto Pierluigi Piu | Olivocarne Restaurant

Interiors Pierluigi Piu architect | Olivocarne Restaurant

Pierluigi Piu architect | Olivocarne RestaurantThe intention, when designing this new venue of the London brand OLIVO, was to narrate about Sardinia (its proprietor’s home island) through iconographic references to the main points of its traditional economy (handicrafts – weaving, in this case – and sheep farming) and and the quotation of the works of a Sardinian contemporary artist, Eugenio Tavolara, who remarkably contributed, along his whole lifetime, to bring out and safeguard the traditional culture of that island.

Pierluigi Piu architect | Olivocarne Restaurant

© Riccardo Sanna

Pierluigi Piu architect | Olivocarne Restaurant

© Riccardo Sanna

Pierluigi Piu architect | Olivocarne Restaurant

© Riccardo Sanna

Far from wishing to evoke Sardinia through trite images good for “low cost” tourism, the tale has been told with a language which winks at contemporary design, also resorting to the work of some skilled Sardinian artisans who have moulded a huge terracotta bas-relief of bucolic inspiration and given life to a crowd of peasants, horsemen, shepherds, wild boars and hunters which animate the restaurant’s walls.

Pierluigi Piu architect | Olivocarne Restaurant

© Riccardo Sanna

Pierluigi Piu architect | Olivocarne Restaurant

© Riccardo Sanna

Location: 61 Elizabeth St, London, UK
Design: Architetto Pierluigi Piu 
Team: ceramist sisters Stefania & Cristina Arìu (who made the terracotta bas-relief)
Craftman Mauro Angius (who made the Corian silhouettes spreaded on the walls)
Photos: Riccardo Sanna
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more