// arthitectural / Interiors / Point studio | Contesto alimentare

Point studio | Contesto alimentare

Interiors Point studio | Contesto alimentare

The idea behind this project was to convey the feel of a traditional, old fashioned eatery using contemporary design. The central focus of the space is a large cupboard placed opposite the entrance. Made of white lacquered and natural matte medium density wood, this object is both a functional element (it accommodates a wardrobe, shelves, seating and counter space) and the only decorative piece in the room.

Point studio | Contesto alimentare

© Enrico Muraro

Point studio | Contesto alimentare

© Enrico Muraro

It was designed around the idea of open and closed drawers and as such contextualizes the rest of the space including the large crossbeam that extends right up to the exterior. The purposefully oversize and plump sofa adds that cosy and welcoming touch for the guests.

Point studio | Contesto alimentare

© Enrico Muraro

Point studio | Contesto alimentare

© Enrico Muraro

The corporate identity project related to this design points out the evolution of the classic italian “trattoria”. In a minimalist style the brand recalls the gates of the old taverns while the lettering resumes in a modern style typical signes of the last century. Brown is the main color of this graphic project having been used also for the architectural design details (wood, sofas, walls).

Location: Turin, Italy
Architect: Point studio | Marco Verrando (architect), Francesca Rossotti (architect)
Client: Contesto alimentare – Trattoria urbana
Project name: Contesto alimentare
Event date: 2012
Photos: Enrico Muraro
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The House on the Mountain was conceived as house for one family with three additional housing units. It softly nestles against the slope and it’s size, roof shape and materials are inspired by the traditional „Wälderhaus“. The plot shapes the volume horizontally and vertically. As a result the public entrance can be accessed from the […]


more