// arthitectural / Architecture / proj3ct | Barata Garcia Ed. Sede

proj3ct | Barata Garcia Ed. Sede

Architecture PROJ3CT | Barata Garcia Ed. Sede

PROJ3CT | Barata Garcia Ed. SedePROJ3CT was assigned to coordinate and make the plans for the development of a textile industry layout, merged at the site with strong commercial functions. This meant the whole productive systems had to be studied, with improvements being proposed and implemented, and simultaneously, provide solutions for a whole new commercial approach that was required. This resulted in a very heavilly personalized workspaces, meeting rooms and reception areas.

PROJ3CT | Barata Garcia Ed. Sede

© Osvaldo Coutinho

 

PROJ3CT | Barata Garcia Ed. Sede

© Osvaldo Coutinho

PROJ3CT | Barata Garcia Ed. Sede

© Osvaldo Coutinho

The building itself consists of a basic industrial volume, framed by it’s commercial sectors in front which present themselves to the visitors. Whilst their shape is pure, it can be related to code bars, as an analogy to industrial and serial production (this aspect was a challenge proposed by the client as a premisse to the whole concept).

PROJ3CT | Barata Garcia Ed. Sede

© Osvaldo Coutinho

PROJ3CT | Barata Garcia Ed. Sede

© Osvaldo Coutinho

PROJ3CT | Barata Garcia Ed. Sede

© Osvaldo Coutinho

The whole interior of the building was designed to show it’s structural systems, not hiding the structure, neither the natural order of overlaping materials, therefore demonstrating how all comes together to physically create the spaces to work at.

Location: Barcelos, Portugal
Architect: proj3ct
Type: industrial buildings and offices
Client: barata & garcia, s.a.
Gross area: 3.500 sqm.
Architecture team: João Pedrosa Rodrigues, Tiago França Lopes, Hugo Pinho Santos
Photography / rendering: Osvaldo Coutinho / Asymmetric studio
Builder: arqmarket/others
Date: 2011
Status: completed
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The House on the Mountain was conceived as house for one family with three additional housing units. It softly nestles against the slope and it’s size, roof shape and materials are inspired by the traditional „Wälderhaus“. The plot shapes the volume horizontally and vertically. As a result the public entrance can be accessed from the […]


more