// arthitectural / Interiors / Studio Guilherme Torres | RL House

Studio Guilherme Torres | RL House

Interiors Studio Guilherme Torres | RL House

Studio Guilherme Torres | RL HouseThe apartment of 145 m² was almost in the last phase of finishing process when the young brazilian architect met the owners. The couple was displeased with the environment arrangements and the traditional decoration, so they gave the architect free hand to reformulate everything. The base for the decoration was the fusion of polymer cement, minty and blue colors and the use of a whole wall covered in pinus, a wood that has virtually no commercial value in Brazil.

Studio Guilherme Torres | RL House

© Denilson Machado (MCA Estúdio)

Studio Guilherme Torres | RL House

© Denilson Machado (MCA Estúdio)

Another high point of the project was to expose the structural column right in the entrance door, composing a beautiful set with the dinner table. An important point is: all the main pieces such as tables, sideboards and sofa are designed by the architect. The owner was already a great admirer of Guilherme’s work, so during the whole process she insisted on buying several pieces designed by the architect.

Studio Guilherme Torres | RL House

© Denilson Machado (MCA Estúdio)

Studio Guilherme Torres | RL House

© Denilson Machado (MCA Estúdio)

Studio Guilherme Torres | RL House

© Denilson Machado (MCA Estúdio)

This partnership worked out so well that she decided to open a company just to represent Guilherme Torres’s products in all Brazil and around the world. Other design pieces that made a difference were the Shadowy chaise, Moroso, Guilherme decided to use inside the apartment, since it is originally an outdoor piece. The rugs and wooden chair with steel legs are from Diesel and the dinner table chairs are from Driade.

Studio Guilherme Torres | RL House

© Denilson Machado (MCA Estúdio)

Studio Guilherme Torres | RL House

© Denilson Machado (MCA Estúdio)

The piece of art beside Shadowy chaise is by João Machado and the one above the sideboard is by Eliane Prolik. In the master bedroom, the decoration is completely the opposite to the explosion of colors of the living room. Black and white used on furniture, bed linens and even the frames. Above the headboard, an art piece of João Machado and bed linen of Ari Beraldin. The kitchen received furniture in black lacquer, countertops in Corian and Smeg home appliances. The Living room walls, gives continuity to the kitchen, since there are no doors dividing the spaces.

Location: Curitiba, Brazil
Architects: Studio Guilherme Torres
Project name: RL House
Year: 2011
Area: 145 m²
Photography: Denilson Machado (MCA Estúdio)

Digg This

Digg This

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

  Sergey Estrin Architectural Studio with Baker & McKenzie project has become the Best Office Award 2014 winner in Lighting Design nomination. Motion towards light has become the main motif in well-known international low firm’s Moscow office interior design. Baker & McKenzie, a successful worldwide law company, needed a spacious and respectable bureau. The company […]


more