// arthitectural / Architecture / Studio Lucio Serpagli architects | House Borgo Val di Taro

Studio Lucio Serpagli architects | House Borgo Val di Taro

Architecture Studio Lucio Serpagli architects | House Borgo Val di Taro

Studio LucioSerpagli architects | House Borgo Val di TaroThe new building is by the side of the recent development of Borgo Val di Taro, in a large residential neighbourhood under urbanization. The settlement, integrated in the mountains of the Taro Valley, appears as a core within a natural basin surrounded by the Appenine mountains. The building wants and creates new sight relationship with the urban context of the mountain chief town.

Studio LucioSerpagli architects | House Borgo Val di Taro

© courtesy Studio Lucio Serpagli architects

Studio LucioSerpagli architects | House Borgo Val di Taro

© courtesy Studio Lucio Serpagli architects

The cube shape and the compact volumeallow the architecture of the house a sight range as regards the particular topography of the mountain area where it is located; the patio on the ground floor, around which are the kitchen and the living room, interrupts the compactness of the structure giving light and air to the rooms.

Studio LucioSerpagli architects | House Borgo Val di Taro

© courtesy Studio Lucio Serpagli architects

Studio LucioSerpagli architects | House Borgo Val di Taro

© courtesy Studio Lucio Serpagli architects

The square and its geometric variation, its half and its multiples are the base and the original shape of the project from the point of view of the plan. The inside layout is oragnized on three levels, one of which is underground and assigned to the service area (cellar, garage, accessory rooms).

Studio LucioSerpagli architects | House Borgo Val di Taro

© courtesy Studio Lucio Serpagli architects

Studio LucioSerpagli architects | House Borgo Val di Taro

© courtesy Studio Lucio Serpagli architects

The ground floor is a single room where the walls define zones intended for different activities (living, open kitchen, hall and study). The first floor is for the bedrooms. The outside is projected inside the house through the large windows in the patio, which allow the sorrounding landscape to cast inside the house.

Location: Strada Ponte Caprazucca, 543121 Parma, Italy
Architects: Studio LucioSerpagli architects
Project name: Borgo Val di Taro (Parma)
Year: 2012
Collaborators: Olinto Malpeli (photo), Alessandro Gattara
 

Digg This

Digg This

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The Créteil-Pompadour station is part a wider programme to create a multi-modal transport hub in the Créteil municipality on the south-east outskirts of Paris. This calls for a major reorganization of the site that includes: modifications to road layout to improve connections between public transport modes; rail infrastructure work to boost SNCF’s transport offering; the […]


more