// arthitectural / architecture studio
  • I inherted a garden from my grandfather and decided to build my own house there, including a studio. Thus, I decided to try out the roles of client, architect and construction supervisor all in one person. The house with a studio is located in a slightly sloping fruit orchard. Situated in a natural setting, the […]


    more

  • The designers have styled the office in what they consider the “hottest design trend for the future” – ‘up-cycling’ waste material and‘re-cycling’ old furniture after giving them a facelift. The sustainable theme of their design house in Quarry Bay extends from cement walls and flooring to leftover fabrics and recycled designer pieces. Plastic blue wrapping […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

The place previously used as a store was completely isolated from the outside. The first action we take, is to open the interior space, both the street and the garden outside, so we designed a completely open iron carpentry without studs, continuous glass, providing natural light throughout the space. All the iron is dark graphite […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

A fluid form of curvilinear geometry, the Scoop is a continuation of the morphological design language Zaha Hadid has explored and developed over the past three decades. Whilst at first appearing unscripted and spontaneous, the total fluidity of the Scoop’s volume follows the overriding formal logic of Hadid’s research into systems of continuous transformations and […]


more

Circus is an entertainment spectacle, combining restaurant and bar with cabaret style acts, in a surrealist inspired setting. Design Brief: Design Research Studio was asked to create a dynamic venue for a new concept in dining. The premise was to create a spectacular atmosphere which combines fine dining with an informal atmosphere, where the customers […]


more

The attempt to optimally react to the heterogeneous urban structure of the Köln-Braunsfeld district, has generated the idea to structure the newly built extension for the headquarters of Deutsche Krankenversicherung (DKV) in three building parts. Two bar buildings facing each other with a reversely inclined attic descending from 7 to 5 storeys have been arranged […]


more