// arthitectural / auditorium
  • EPFL Quartier Nord, SwissTech Convention Center, Ecublens, Switzerland, 2008–2014 Situated at the northern entrance to the EPFL campus, the SwissTech Convention Center becomes a new landmark, a clearly identifiable reference point in the landscape. The metallic shell, closely following the internal spatial configuration of the optimised main auditorium, seems to float over the glazed facades […]


    more

  • The competition entry with our local partners in Addis Ababa, BET architects, was rewarded with recognition. Conceptually speaking – with structural metaphoric relationship – the Insurance Company embracing life and property of its customers is depicted as embracing nature by placing the tower and the podium in a natural landscape. The greened zones surrounding the […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

Oscar Niemeyer is universally recognized as architectural genius of our day and he has succeeded in the mission to create a architectonic complex that was both simple an bold, able to stand out from but non contrast with its surroundings. The Auditorium  is reached by means of an oblong square from which it’s possible to […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

Spanish firm A2arquitectos has created a new area, an extension of recreational activities and an entertainment for our young guests from the hotel Castell dels Hams. The vision of this new focus, a big “smile”, focuses his perception from differents viewpoints and different scales, either at the level of the foot, from the terraces of […]


more

Cabinet Scale Berlin has got the Museum of Architectural Graphics whose building was designed by “SPEECH Tchoban & Kuznetsov”. The museum, founded by Tchoban Foundation is located in the district of Prenzlauer Berg, on the territory of the former Pfefferberg brewery, where now various art galleries are situated, as well as design studios and other companies […]


more

The building is located on a main road traffic flow and in a corner with a secondary road. The project was always looking to give space to the city in front of the land, which would create a garden of vehicular access to allow also leaving the children to the door of the building that […]


more