// arthitectural / Australia
  • Cut Paw Paw is a renovation and extension to a double fronted weatherboard home in Seddon, Victoria, Australia. Cut Paw Paw is the name of the parish in which the house presides, and a name that the owners liked very much. It’s a weird name, hence we like it too. Construction sites are fascinating and […]


    more

  • .PSLAB and Aesop have collaborated with Melbourne based studio KTA, on the lighting design of the newly opened Aesop store in the Melbourne Emporium, a precinct featuring a mix of local and international fashion, culture, food and art. The overall design of Aesop Emporium is distinguished by a singular use of native Australian spotted gum […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

How do you create a home in 4.5m? It’s tricky, but a lot of fun. A family of four had lived in this modest, ageing house for almost eight years. As the children neared their teenage years something had to be done. Abandoning their home and moving elsewhere was not an option as the family was an important […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

The South Jamaica Branch Library in Queens, NY, was the first building designed and constructed under the New York City High Performance Building Guidelines. The 2-story, 13,800 square-foot facility employs both passive and active features to reduce its energy requirements. The building is an integrated design in which its shell and each of its systems […]


more

Evolving in a global economy, Taiwanese Pop will take a strong place in Asian scene thanks to a visionary national strategy, where many majors’ performing and productive pop infrastructures are being planned and constructed in Taiwan’s capitals cities. That phenomenon will foster Taiwanese Pop music as an international attraction, and it also could have the […]


more

The site offered phenomenal views and complete privacy, which allowed the main pavilion to essentially become a glass box. The open concept living/cooking/dining pavilion connects to two levels of sleeping quarters. In order to reinforce the basic structure from Georgian Bay’s gale force winds and horizontal rain, the Douglas Fir columns and beams were reinforced […]


more