// arthitectural / competition
  • MU architecture’s proposal for a pan-Canadian invited architectural competition consisting of around fifty small housing units on the island of Bigwin, Lake of Bays, Ontario, Canada. The objective was to design these housing units as high-end lodges at 1200 to 1500 ft2 for the clients of the renowned Bigwin golf club. Inspired by the native […]


    more

  • New Rail Baltic Parnu passenger terminal is located next to Parnu River, in the south part of Parnu town. The current site is considered to become a transportation hub for all public transports in the near future. In order to use the full potential of the site and its context, as well as to preserve […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

With its distinctive shape, contemporary architecture and unusual but appealing facades, the Taichung City Cultural Center provides large gathering spaces on a common piazza. This large piazza forged between the buildings facilitates a continuous and clear connection between the park and the main street, creating the most attractive and charming recreational spot in the city. […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

The Hydroelectric Power Station is located near Winnebach brook in Dörfl (municipal territory of Vintl – BZ, Italy), at 800 m. above sea level. It’s partly built into the slope, since the building area was extremely reduced. The project consists in a simple but polygonal volume, which is formally adapted to the landscape and the […]


more

The Torino Porta Susa railway station is the first Italian station on the high speed Paris-Romeline. The station is an extensive hub where travellers can change easily from one mode of transport – high speed train, regional train, metro, bus, tram, car or two-wheeled vehicle – to another. It is also a centre of services […]


more

A renovation project of a store selling handmade children’s clothing and general merchandise, located in Daikanyama, Tokyo. The renovation required store space, work space, a fitting room, and a storage area. Given the above criteria, the architects devised a way to divide the space so different areas would be independent of each other, but still […]


more