// arthitectural / cultural
  • Contest winner, without further action, to create a building iconic spectacle, seaside, in an African country. Location: Libreville, Gabon Architect: Olivier Chabaud Program: Room 7000 seats, seat TV channel, shopping center, creative space, parking, 15000 gauge outer seats Project management: state of Gabon Project management: Marc Alie, Chabaud + Lévêque, rsi (m), + this adc, […]


    more

  • The site has 360-degrees view and all vistas open up to different attractive scenes of the city, mountains and sea. The egg-shaped buildings are positioned at different angles to take advantage of this 360-degrees view. The building volumes are cut to respond to these views and create a relationship with the surrounding environment.     […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

Inserted into the complexity of an ancient industrial estate and confronted to a historical patrimony, the new Museum is resonating to the existing static condition of the site with dynamism, movement and evidence. In the architectural work the section reveals the non-visible. In the Museum the section is shown through the translation from horizontal to […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

This gabled house in Italy by Austrian architects Casati has stripy wooden walls on the outside and bumpy limestone walls on the inside. Boxy windows project from the facade and frame views towards the castello di San Martino; a small castle on a nearby hillside. A window in the master bedroom wraps over onto the […]


more

It is a building consisting of two distinct adjacent and interrelated volumes, the housing itself – consisting of two storeys plus a penthouse – and a garage. Although the volume, apparently, is being treated as a solid monolith, it is fully traversed, with vertical and horizontal voids, with the purpose of creating strong visual relations […]


more

Retaining the existing building footprint was a key consideration for both economic and philosophical reasons. Building expansion was not an essential requirement and outdoor areas were already limited. New elements were layered over the existing structure, deferring to the building’s history while expressing its new resident’s needs through their distinct formal expression. The faceted and curved profiles of this new […]


more