// arthitectural / extension
  • The client family who lives on the ground floor of an apartment villa, commissioned the redevelopment on the south side of the existing building. The client has a functional disability and is restricted to a wheelchair. He lives with his wife, three children, and a dog. The existing “Villa Dular” is a typical modernistic villa originally […]


    more

  • The aim was to extend the existing house (a nice block overgrown with ivy in a quiet locality), improve the design of the entrance, and connect it to the garden. The project came to fruition painlessly. We essentially agreed on the first designs for the extension and then could flesh out the design, and later […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

NORD’s aim was to increase the accommodation in a typical inter-war, converted bungalow in a manner befitting the site, street (a conservation area), family-client and strict planning regulations. Previous, ad-hoc additions had left a legacy of inefficient plot use, a complex and vulnerable roof form and a building whose history of development was illegible. An […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

Multicolored Barcode Late last year, yet another medical institution in the southeast of Moscow got positively-looking multicolored facades that inspire confidence in the art of healing and the triumph of life. The project of reconstruction of Research Center for Obstetrics, Gynecology and Perinatology named after Kulakov, situated on Akademika Oparina Street, was developed by the […]


more

The interior design department of “ABD Architects” has completed the remodelling project for the multi-field hospital “Klinika 31”. Since we, as humans, tend to react to colours above anything else, the coloristics issue was given particular attention in developing this interior design solution. It will be safe to say that most of us associate medical institutions […]


more

The house is located in San Vicente de Tagua Tagua, on the northern foothills of the system.  This place is outstanding in terms of orientations, its 40% incline and the morphology of its soils. The commission involved a house, which required a central court or patio which organize the design of different programmes.  As regards […]


more