// arthitectural / France
  • The Créteil-Pompadour station is part a wider programme to create a multi-modal transport hub in the Créteil municipality on the south-east outskirts of Paris. This calls for a major reorganization of the site that includes: modifications to road layout to improve connections between public transport modes; rail infrastructure work to boost SNCF’s transport offering; the […]


    more

  • A little shop of shoes, a original staging for a creative arrangement of feet. Location: 34 rue des martyrs, Paris, France Architect: Olivier Chabaud Architecte Program: concept store shoes Project owner: ROXAN Surface: 30 m² Calendar delivery: march 2014 Photo crédit: Philippe Harden


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

Urban plan conditions The project is located on a long and very narrow site, on the edge of Parc La Vilette in Paris’s 19th district, within an urban development done by Reichen & Robert architects. On the northeast, new Paris tram route is passing along the site. The site is bordering with tram garage on […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

The Victor Gelez Community Centre is by nature an unusual place. It’s a neighbourhood facility encouraging personal development in a shared space for open creativity. This is a place for dancing, sculpting, painting, graffiti, playing music, meeting up, discussion and debate, resources, learning and transformation. We intended this space to reflect its purpose. The design […]


more

The project was implemented by architect Irina Mayetnaya and Mikhail Golub. The 1,000 square feet apartment is located in Kiev, Ukraine. The apartment layout planning was limited by all windows facing one side of the building. The goal was to create a modern and functional apartment for the young family with children. One of the […]


more

No. 19 Love Lane is a building within the Conservation Zone of Penang. This two storey building, although well maintained, had a few problems • the roof leaked, wooden beams were infested by termites, and electrical wiring needed an upgrade. Working with a dedicated construction team, the building was slowly restored. Wherever possible, we specified materials […]


more