// arthitectural / Germany
  • The Gyula Trebitsch school at Hamburg will be extended and the architects von Gerkan, Marg and Partners (gmp) have been commissioned to build the extended replacement building to their designs. This was the result of the design commission negotiated under VOF (German procedure for commissioning freelance services) following the competition win. The new building for […]


    more

  • The internationally operating advertising agency INNOCEAN with headquarters in Korea has moved into new European headquarters in Frankfurt, Main. A flexible and modern work world was created for the young, design-conscious company, which fits the different work zones within the agency. Dynamism and movement are key features of the design, which assimilates employees and visitors […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

The Palmscher Park in Esslingen is a former army barracks from the late Wilhelmine era. It was transformed into a residential complex at the turn of the millennium and has become a very popular residential area thanks to its attractive hillside situation, only ten minutes walking distance from Esslingen town centre. When an agency moved […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

Change in the estate’s function Hosper drew up the urban and landscape master plan, a design for the land of the Hageveld estate and the (detailed) design of the ornamental pond on top of the underground car park. The estate had previously been a seminary, and part had been used as a secondary school. Although Hageveld […]


more

Originally: a closed kitchen, living room with one window, a room with one window. Objectives: 1 – Get maximum light 2 – make consistent use these 3 together by a common thread. Unifying aspects of the project: 1-The kitchen revolves around the living room to turn into bed and desk. 2 – The living room opens […]


more

The library is a detached building within green surroundings splashed with trees that penetrate into the openings of the building. It is a prism box where the interior fragments with planes that flow between the spaces of the layout of the library. Between two fissures, the building opens to the exterior and allows the interior […]


more