// arthitectural / Healthcare
  • Ali Mohammed T. Al-Ghanim Clinic building by AGi architects stands as a pioneer in the healthcare sector, where challenging issues such as privacy and security are addressed using a new model, where courtyards attached to the façade are the driving element behind this unique typology. The program occupies the entirety of the site, and from […]


    more

  • Eix, pretends to be a calm space full of natural contrasts; where tranquility and nature are always represented. From the impotent façade the interior can be sensed. The black tinted Iroko wood trims contrasts with the huge windows that allow the natural light pass through. A two area space, treatment space and pilates space. In […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

Discreet presence of a giant complex The principal urban development objective of this large-scale project, the dimensions of which far exceed those of the surrounding fabric, is to ensure the successful integration of the complex into a park-like setting. The use of a traditional courtyard structure is an effective means to this end. A system of five interconnected blocks enables […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

Just out the edge of the town of Empoli, the building is the Cabel headquarters (a company producing software systems for banks), it measures 4.500 square meters and it is sited inside the local industrial area. Partially set into the ground, the building is placed inside a typical tuscany country. The project is composed of […]


more

The first freestanding building on any university campus solely dedicated to celebrating and advancing poetry and literature, the University of Arizona Poetry Center houses one of the most remarkable collections of contemporary poetry in the nation. Nearly 70,000 items are contained in the ever-growing collection, including volumes of poetry, journals, photographs and recordings. It is […]


more

The pavilion’s interior in its refurbished status is enriched by fluid forms that structure the torus-like exhibition loop and therefore differentiate the visitor’s tour. The aim is to utilize the existing quality of the sculpted internal walls and space divisions to enhance the visitor’s experience and provide rhythmical spatial sequences for a sensually differentiated walk-through. […]


more