// arthitectural / India
  • This mixed-use development in Greater Noida Extension will act as a commercial hub for the developing region. Five levels of retail and a green terraced roof form a shopping and entertainment platform directly connected to 45,000 sqm of office space distributed in two towers. The towers are strategically positioned to enclose, shade and shelter a […]


    more

  • Landscape With a stream running through the house, this retreat in Alibag is delicately woven into the landscape, alternately opening up and closing itself to the different characteristics of the site. A multitude of medicinal and fruit bearing trees provide for an intimate ambiance and comfortable microclimate. Though seasonal, the streambed allows for an interesting […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

I would like to believe that I am a contextualist, and the building I have designed fits into its neighbourhood without pandering to or copying its neighbours. Mumbai is the commercial capital of India, and Bandra, where this building is located is a busy suburb with mixed development of residential & commercial.. The building is located on […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

“Dowel blocks joined by doweling to create multiple shapes” Fun polyester decorative plywood blocks can be joined with doweling to form various shapes – the only limit is your imagination. Holes on five sides allows the blocks to be connected three-dimensionally in an infinite number of ways. Architect: Torafu Architects Principle use: PRODUCT Production: Ichiro […]


more

On a wide constructing site in the woods of Soest (The Netherlands) a new villa will be build. An important theme while designing the house is de spatial connection between the three floors. From basement to the second floor a void has been planned. Standing at the front entrance a view over the void, directly […]


more

Pass Plus Café is located at the recently completed Hongqiao High-speed Railway Station in Shanghai. The distinct site feature is the long and narrow space with the glass wall along the long side of the shop.  The designers took this feature as our major design driven force. The solution for the long and narrow site […]


more