// arthitectural / light
  • The hotel’s grand porch entrance stands between two buildings creating a 15m tall ceiling. As a measure of lowering the perceived ceiling plane and retaining the open feel, the interior and lighting design team devised an array of suspended ring fixtures. At night, the intent was that the glowing bands would float and sway in the ocean breeze – […]


    more

  • Taipei is created with Wood bricks , inspired in the Skyscrapers , is big lamp made for a living room with a traditional roof lighting that made a very cold space, with this new lamp, the whole place had a new perception due to this vertical lighting. Designer: Gubbins Arquitectos Project name: Taipei  


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

This bookcase describes the designer’s vision of ‘light inside’: the Led lights design unusual shapes that dance on the wall it rests against. Produced in aluminum, it is inspired by extreme minimalism that contrasts with the delightful esthetics and practical function: when the lights in the three bookcases are operational, the degree of illumination is comparable to a normal standard lamp. Available in two […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

This project is the renovation and expansion of a house built in 1910, located in the Roma Norte neigborhood in Mexico city. The front volume (two bays) was restored, a courtyard was curved and a new volume built in the back of the lot. Location: Roma Norte, Ciudad de México Architects: BGP arquitectura | Bernardo Gómez-Pimienta, […]


more

Stackyard is a new-build two-storey rural house neighbouring a Grade II listed farmhouse on the edge of the village of Palgrave in Suffolk. Designed as a new home for a retiring couple it is a modern house with an exposed timber structure, maximum natural light, sustainable features. The house takes its name from the agricultural enclosure […]


more

Tucked away in the heart of Plateau Mont-Royal, on the private lot of a former commercial building, are these Siamese residences. Each co-property occupies half of the lot; their entrances are, respectively, on Mentana and Boyer streets. The project’s constraints are those of the classic urban context: the envelopes of neighbouring buildings, joint use, and […]


more