// arthitectural / Loft
  • This apartment is the result of collaboration between an economist and a designer. The main idea was to reflect the form of life of someone who lives temporarily at Miami Beach, the visitor who has a few feet of land on the beach and desires a practical, flexible place, with the comfort of an hotel […]


    more

  • A former Lisbon dock’s warehouse is to be converted in several lofts. The apartments will have different and personalized characteristics. Interior partitions in exposed concrete will separate the diverse units. In this loft a series of elements are added to the relatively neutral existing shell, punctuating and ordering space: A stair / bookcase, a fireplace […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

Located within a former industrial building in Tribeca, the Hill Loft is an exercise in efficiency of space and thought out response to existing conditions. Due to limited square footage of the space, a gesture of simplicity was the ultimate response. Various programmatic elements ranging from kitchen/storage, to wine storage, to dining room display cabinets, […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

Screen-Pot is a restyling of the classical flowerpot with grates for climbers. Thanks to the use of steel and the laser cutting, the piece has a graphic effect, inspired to the nature’s forms. Ideal as a divider, Screen-Pot can create vegetal and mobile shielding, that used as natural separè, gives privacy and protects from the […]


more

Bjarke Ingels is principal of BIG, based in Copenhagen. An alumnus of Rem Koolhaas’ OMA practice, Ingels takes a similar approach: experimenting with pure space, but never losing sight of the building as a solution to a real-world problem. His manifesto “Yes Is More” takes the form of a giant cartoon strip, 130 meters long, that reminds […]


more

A comfortably renovated, 20-year-old condominium unit is home for a married couple and their child. The “before” plan afforded three bedrooms, and a cramped living and dining space at the end of a snaky hall from the entrance. Since the unit was situated at the southeast corner of the building with many inlets for natural […]


more