// arthitectural / museum
  • The design aims to function as a translator between the urban condition, the public, and the museum spaces. The existing urban edges of the city context define a triangular building mass. Lifting the main exhibition space allows the public and the museum programme to float freely underneath, creating a continuous connection between the urban fabric […]


    more

  • The Helsinki Guggenheim is open to the world, to the city and the sea; it will become an active cultural hub, a dynamic platform for experimentation and innovation. The museum’s design is founded on the contrast between the movement and materiality of the ground floors stone and wooden surfaces and the abstract glazed, suspended exhibition space. […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

Winner, Museum and Use of Wood in Interior Design categories, 2013 Grands Prix du Design A new flagship institution in Montréal, the Rio Tinto Alcan Planetarium follows on an international architecture competition won by architecture and design consortium Cardin Ramirez Julien + Ædifica. Their winning proposal stood out from those of some 60 candidates for […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

The aim of the project is to complement the existing school with a sports hall and workshops-classrooms as well as reorganising the kitchen. grafted onto the existing canteen, the first one-storey volume accommodates the new kitchen, storage spaces, a service lift and an unloading bay. the main volume of the extension is a continuation of […]


more

The new airport, designated as the country’s second international gateway, is located on an island with very limited land mass for an international airport of this size. With airfield infrastructure consuming nearly all the available land our concept of a “floating terminal” has been selected by the Government for its innovative, exciting and eco-friendly approach. […]


more

The site is strongly defined by the heterogeneous dynamic of the area next to the city centre: the avenue, adjoining buildings morphology, nearby green areas. This complex morphology is used to establish a more complex passage between the public space of Celovška Street and the building’s program. On the north-eastern and south-eastern side we follow […]


more