// arthitectural / New York
  • The Compass Lofts is a newly renovated, 10-story adaptive reuse residential and commercial building located in Manhattan’s Financial District. In a neighborhood and long-time home to some of Wall Street’s largest companies, the area is quickly transforming with new residential and hospitality developments. Previously the showroom and office of architectural instrument  manufacturer Keuffel & Esser, […]


    more

  • The competition-winning design is the centerpiece of the first phase of Fordham’s 15-year master plan for its Lincoln Center campus. The project consists of a 22-story building, clad in a curtain wall of architectural precast panels, metal, and glass, shaped with a series of undulating arcs to make an engaging gesture toward Lincoln Center while […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

THE LATEST CREATIVE COLLABORATION BETWEEN SPORTS BRAND GIANT AND MULTIMEDIA POWERHOUSE Moment Factory has created a stunning multimedia installation for Oakley’s new flagship store on 5th Avenue in Manhattan, which opened officially on May 1, 2014. The project follows Moment Factory’s successful participation in the launch of Oakley’s “Disruptive by Design” campaign in Los Angeles […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

A gynecological clinic specialized in assisted reproduction required new premises. They acquired a 140sqm flat in downtown Athens, in an area where most of the apartments have  already been converted into offices, health centers and similar programs. The entire flat was gutted including all installations. The concept was to provide cool but friendly clinical environment for doctors and their […]


more

  Concept and background At the beginning this annex building of public passage which necessary to lead to the main building. The main buildings concept came from Japanese culture. So that’s why we use bamboo image for this space. It is like typical Japanese architectures passage. And this project has limited budget and space and […]


more

Sports hall is placed into surrounding space onto a platform as an autonomous volume at the junction of various programmes and geometries. Due to its floor-plan size and its connection to the principal public areas, the pedestal is converted from a building to part of the urban landscape. The wooden plinth’s floor plan corresponds with […]


more