// arthitectural / penthouse
  • A nice, fresh penthouse in Cannes, overlooking the stunning seaside panorama. A cozy summer house where a mix of contemporary furniture and a few iconic pieces create a pleasant and relaxing environment, to live and enjoy. Location: Cannes, France Architect: NOMADE architetti  


    more

  • Australian firm Brian Meyerson Architects has completed the ‘Bondi Penthouse’, a single family residence located  in Bondi Beach, Australia. A contemporary addition perched on top of an existing building constructed in the 1920s, this dwelling is concealed from passersby on the street by the facade parapet. doubling as the roof terrace’s railing, inhabitants have unobstructed panoramic views […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

The liquid horizon, shades of orange, blue, white, pink and gray, foggy, changing and obscure, is the physical linear reference to the entire composition of this interior space. The fine thread connecting sky and sea is projected into the space, located at the Herzliya marina, as a wooden wall-line that sculpts the space through its […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

Conversion of an existing courtyard building to a postproduction studio with three editing suites. Concept The three editing suites are arranged around a circulation area, which is wide enough to integrate a small kitchen, some lounge furniture and a wardrobe. The dynamic shapes of the spaces is a consequence of the triangular shape of the […]


more

The aim of this project was the conversion of the existing building into a cultural and social centre, which would provide it with institutional representation. The outset was a dark, half-buried building that lacked quality spaces, placed at the interior of a block in Girona. The vast remodelling program included a 180-seat auditorium, an exhibition […]


more

This house grew out of a re-conceptualization of the traditional Greek stone house, whose irregular stonework generates a fractured façade. The arrangement of the building’s formal mass evolved from a simple cube distorted in such a way as to allow the house to glimpse views and capture sunlight that would otherwise have been inaccessible, given […]


more