// arthitectural / Portugal
  • Located on the Alentejo Coast, the Monte Novo da Cruz is a rural property with about 10 ha strongly characterized by a gently undulating land with slopes sometimes relevant. The presence of a curtain of high trees along the south-eastern perimeter of the site and a dense vegetation near a south-western stream stand out in […]


    more

  • The purchase of a new inter-island ferry, the congestion in the port, and the lack of adequate conditions for the fishing fleet all meant that it was necessary to rethink the whole way in which the Port of Horta is organised. The proposed solution is to create a new harbour basin for passenger traffic on […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

The proposal has as its goal the transformation of a housing unit located at Largo da Severa, Mouraria distric, Lisbon, into a cultural equipment called Casa da Severa. The building, originally composed of three storey and an attic and a total of six independent apartments, presented several structural problems as well as scarce living conditions, […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

Following their success in winning first prize in an international competition, the architects von Gerkan, Marg and Partners (gmp) have been commissioned to design the new southern railway station in Hangzhou. The project involves the conversion and extension of the station in the Xiao Shan district to the south of the Qiantang river; after the […]


more

Located within a former industrial building in Tribeca, the Hill Loft is an exercise in efficiency of space and thought out response to existing conditions. Due to limited square footage of the space, a gesture of simplicity was the ultimate response. Various programmatic elements ranging from kitchen/storage, to wine storage, to dining room display cabinets, […]


more

SHH has completed a fast-turnaround transformation of The Media Café at the National Media Museum in Bradford for Levy Restaurants, the sports and leisure division of Compass UK & Ireland, creating a cool, crisp and contemporary refurbished canteen space with playful, integrated film and television references, ranging from classic black-and-white photography to a screen made […]


more