// arthitectural / prefab
  • Located on a wooded site overlooking the endless farmlands characteristic of the Hamptons, the Artist’s Retreat is a 2,550 sf sustainable summer escape from the noise and chatter of the fast paced city. From the solarium to the roof deck, one can be engulfed by the breathtaking natural landscape that has made the Hamptons the […]


    more

  • Located amidst the scenic trees, The Brown Bar aka lost river modern is a modern cabin in the woods with the amenities of a home. Two hours west of Washington D.C. in scenic Lost River, West Virginia, the cabin has a master bedroom, bath and living space on the main level along with a secondary […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

The Palomar Mountain weeHouse, just set in an idyllic wooded area, exemplifies Alchemy’s design + build program and showcases the focused refinement of their experience designing, building and creating over 25 built and in-process prefab weeHouses. Designed as the weeHouse MEDIUM, this 612 SF single module contains one bedroom and one bathroom, a built-in kitchen […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

The project is situated in the border of Queulat National Park in Patagonia, 3 hours away from Cohiaique, which is the nearest city. This compromised the material and construction logistics decisions to secure its construction quality and ageing because of tough climate conditions. The project was built in 4 months. The process consists of bottled […]


more

In Holland stands a house: Black sculpture in the flat Dutch landscape. This remarkable residential property is a prime example of how the Dutch landscape is being transformed. Historic farmhouses are making way for new, artificial ones or abstract dwellings. The land itself is increasingly being used for recreational purposes rather than for agriculture. Where, […]


more

When Nico van der Meulen Architects received the brief, it presented a fairly large house with a separate accommodation for the client’s 3 adult kids. To accommodate that and thanks to its location in a private estate, the house was designed to be open to the street with a glass link across a koi-pond as the […]


more