// arthitectural / small
  • The project plays with the idea of a landscape to distort the apartment’s small size. The request by the client for a “real” staircase to climb to the elevated bed allows for the construction of a “mountain” which also serves as delimitation between access and kitchen and as storage, entrance cupboard and workspace at its […]


    more

  • In collaboration with, and after a concept of HeyHeyDeHaas we designed and created a small writers house for writer Marcel Osterop. In the Parktheater in Eindhoven he has his residence in the flexible house. The writer wanted to be able to have a place to work and meet his audience. The house has various functions […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

This is a 100m2 residence for a couple and their cats located in Osaka, Japan. The typical method for designing a house would assign rectangular rooms with specific functions and lay out them. Such a design produces a series of rooms of similar size and causes monotonous spatial experiences. Our approach was to avoid the […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

In the center of the historic “Fiera Milano” district, overlooking the new public park, there is the apartment for which Marco Piva has been assigned of designing the interior design (internal architecture, lighting-design and furniture). CLIENT’S REQUIREMENTS / CONCEPT: The apartment is developed according to specific housing needs of the client, established in the first […]


more

The conversion of an old dry-cleaning shop between party walls in the Gracia district court into a home-studio for a young family is a fantastic opportunity to rethink the use of an unused place and optimize the conditions. It is proposed a system to enable the inhabitants to live in an single space arranged around the […]


more

The client’s priority was to maximize the natural light in their new live/work house in Montreal’s Mile-Ex district. This was made challenging by the east-west orientation of the infill lot. However, our design fills even the core of the house with light through the implementation of a 2 storey light-well which runs the length of […]


more