// arthitectural / student housing
  • Studioninedots designs a student housing block with 362 dwellings on Ijburglaan in Amsterdam shaped like a smile. Construction begins in December. The initial urban plan for the development of Zeeburgereiland, a reclaimed island designated for the expansion of Amsterdam, involved long large blocks. This would have resulted in monotonous walls of buildings that were highly […]


    more

  • A small vacant lot located at the epicenter of Montreal student life, just north of the McGill University’s Milton gates, was the basis of the latest design by KANVA. The site endured a fire in the early 20th century, which flattened the existing 19th century historic stone house; this tragedy represents only one of many […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

The project involves a dormitory with 180 studios on the site of the Stade de Ladoumègue in Paris in 19th district. The plot of the building is part of urban development done by Reichen & Robert architects. By early 2012, the Paris tram will pass by the site, and the goal is to complete the […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

The surrounding areas of Chengdu High-tech District Tianfu Software Park Communication Center are a Software Park or high-rise residential communities, the situation of these areas appears to have several characters: the density is pretty high, main functional structure of the environment turns to be homogeneous and the environment is lack of vitality and humanity. The […]


more

The building is part of an overall urban study of development in a rapidly changing area: the north-east sector of Paris. Its outstanding location at the corner of the new Rue Romy-Schneider, which opens out the new Dupuy site to Rue Pajol, gives the project a special role as an urban landmark. The building accommodates […]


more

An existing face brick residence within a heritage area of Sydney has been transformed.  The features of the original house have been retained, whilst a poor quality previous extension has been removed.   A large double storey pavilion has been created behind the existing residence, with a glazed link connecting the two. Duplicating of some of […]


more