// arthitectural / tower
  • This master plan project located in the Dongcheng District transforms the existing 16.5 ha site into a sustainable high density mixed-used urban park. A one-of-a-kind multi-level pedestrian link cuts through a typical Beijing block linking two major roads, metro and train stations. Office and SOHO towers, hotels, services apartments, and exclusive luxury residential towers emerge […]


    more

  • On the contrary of typical tower design rising from a podium, the goal of this project is to develop a neighborhood feeling and become a new business center along with other developments close by. The future main pedestrian street along the site is inviting and at the same time forms an enclosed urban square for […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

The Eliza Apartments by Tony Owen Partners has just been completed in Sydney. It was designed to be Sydney’s most prestigious and progressive address. We sought a building to fit within the historic context of the area yet was an unmistakeably contemporary and challenging design, combining classic 20th century style with parametric design tools to create a […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

The competition rules required to design five buildings aligned along the Cardo that characterizes the entire masterplan EXPO 2015 until a large circular water lake. They consist in four two-storey linear buildings that contain various exhibition spaces, market and restaurant and the Italian Pavilion itself. This had to be develop in a square area of 57.5 meters […]


more

In order to manufacture final products, machines are becoming less and less dependent on humans. As a result, the typical human touch is disappearing from almost all products we use and see in our day-to-day life. The items created with the “pressing-machine” emphasize the meaning of human actions in creating objects. Studio Floris Wubben, Pressed from […]


more

The Aurea Residence is located in the Magnolia neighborhood of Seattle. Designed for a young family on a 5000 sqft infill lot, the home is oriented to maintain privacy, maximize views and daylighting. The massing consists of four forms that surround a Japanese rock garden, which creates a private center courtyard and floods the home […]


more