// arthitectural / University
  • The competition-winning design is the centerpiece of the first phase of Fordham’s 15-year master plan for its Lincoln Center campus. The project consists of a 22-story building, clad in a curtain wall of architectural precast panels, metal, and glass, shaped with a series of undulating arcs to make an engaging gesture toward Lincoln Center while […]


    more

  • The Mantois Technology Centre, located at the heart of the Mantes – Université precinct, is the first phase of the Mantes-Université development project. The 12,000 sq. m campus regroups science and technology learning and research facilities, with a capacity to host 1500 students. This condensed research environment brings together students and researchers from different fields, […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

In this new building, the main idea was to develop a whole campus around a circular space in 5 levels. FIRST FLOOR In the first floor are located the reception area, both access to the circulation nucleus, the exhibition rooms, the coffee and snack station, the main square and the terrace. SECOND FLOOR In the […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

This home for an actress and musician carefully slots between buildings and site-lines, and wraps built-in furniture into every available surface. Both plan and Planning constraints generated a complex series of intertwining spaces, enlivened by light and interconnectivity. The massing was generated from the view-lines along the High Street below, tucked carefully out of sight […]


more

The Alouette Collection Bird Lamp Description: The birds light up the room through their illuminated cone shaped tail. They either sit on a horizontal tube or clamp on to a vertical one via a multi-angle joint. This joint allows the birds to move and rotate in various directions. The halogen bulb placed inside the cone […]


more

Following the expansion of their production, the company pharmaceuticals company Galex commissioned a new structure adjacent to their existing laboratories building from 1999. Connected with the old building by an overhang, the new structure houses offices on the upper floor and manipulation areas on the ground floor. Its pronounced horizontal form echoes the outline of […]


more