// arthitectural / Vienna
  • The first orthopedic rehabilitation center of Vienna is situated on the former service area of the famous hospital “Baumgartner Höhe” with its iconic church and unique urban layout – both designed by Otto Wagner at the beginning of the 20th century. The structure of the new building is organized on the rhythm of the hospital […]


    more

  • The site of the former train station Nordbahnhof in the second district is currently considered one of the largest inner-city development areas in Vienna. During a housing developer competition in 2010 the project “Wohnen mit alles!” came to live. It originated from the cooperation between a developer, two architect’s offices and a residential community. The […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

Der Standard is an Austrian leading national daily newspaper which is published in Vienna. A newsroom requires high quality office in terms of it’s space and function since it serves as a center for receiving and generating story ideas and then transforming them into the daily newspaper issues and digital news applications. Designing Der Standard’s new newsroom […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

R 20th Century is pleased to announce 5 Platonic Objects, an exhibition by New York-based architect and designer Christian Wassmann. The exhibition will feature objects, furniture and drawings inspired by five unique geometric forms, the platonic solids. The exhibition is on view March 5th through April 20th. There will be an opening reception on Tuesday, March 5th from 6:00 […]


more

Designed for architect Peter Eisenman and his family, the Eisenman/Davidson Apartment, combines three units to create in a highly tailored residential space gazing over lower Manhattan. Three bedroom areas were planned to revolve around the kitchen, living space, and a library.  By establishing a series of 3 datums as soffit heights, and manipulating their relationship […]


more

A house located at the south of the city park on a hill was designed for a married couple. Since the site is set on the back of the hill, residents can look down a residential district and a station on the south side, and a lot of greenery at the city park surrounds the […]


more