// arthitectural / Concept & Competition / TheeAe LTD. | The loft residence

TheeAe LTD. | The loft residence

Concept & Competition TheeAe LTD. | The loft residence

TheeAe LTD. | The loft residenceThe residential tower is to be a new prototype for one of the key residential areas in Lima, Peru. The major use for the units is for a single person (single, divorced, widow or a newly wedding couple) who wish to live in the coolest zone of San Isidro. In addition, the site is limited by 60% buildable area with height restriction which allows maximum 16 story(48m) height for 30 residential units.

TheeAe LTD. | The loft residenceIn those consideration, the design was initiated with a form to use the basic buildable area and updated after that for the most effi cient viewable shape toward the park, Lima Golf Club. By doing so, the shape of building generated its directional fl ow toward the park, so the facade was created to increase its natural form as organic leave

TheeAe LTD. | The loft residence
TheeAe LTD. | The loft residenceIts building setback as determined by District Authority was on Av. Pezet, 5 linear metres from the boundary line and on the rear, a setback was no less than 3 meters long. Parking spaces was provided in the underground levels; there were around 56 parking lots. Residential units consisted of fl ats and duplex apartments with 30 apartments.

TheeAe LTD. | The loft residence

 

TheeAe LTD. | The loft residenceAll residential units are facing the Lima Golf Club and the clear ceiling height was minimum 2.7 meters at every units. The kitchen of each units have direct ventilation and illumination. The laundry rooms are ventilated through an internal light-well. The project contemplates the possibility of an integral gas installation for kitchens, laundries and each of the rooms. At the last level, the building include roof terrace-garden.

Location: Lima, Peru
Designer: TheeAe LTD. | Woo-hyun Cho, AIA.
Project site: 2,700 sqm
Designed area:7505 sqm (16 stories + 4 basements)
Project name: The loft residence
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more