// arthitectural / Interiors / usoarquitectura | Paga Todo

usoarquitectura | Paga Todo

Interiors usoarquitectura | Paga Todo

usoarquitectura | Paga TodoSpace is the main factor that determines the interior design and operation of a company. The new corporate offices for Paga Todo presented a particular challenge because it was necessary to adapt to the clients demands and a 2,000 sq m area in a shopping center. A big wood box, inserted respecting the surrounding design, greets everyday collaborators and visitors. Inside the box were located the reception, support area and interview halls, on top of it –with a panoramic view of the finance area- the personalized area to serve the dealers.

usoarquitectura | Paga Todo

© Héctor Armando Herrera

usoarquitectura | Paga Todo

© Héctor Armando Herrera

The client decided to implement in their office a lounge style cafeteria –like a hotel lobby- because before the relocation the majority of the collaborators preferred to work and meet in the close by cafeterias to enjoy a more relaxed ambiance. This space has all the necessary services and it is a nice surprise for the visitors because there are screen, complimentary computers with Internet, snacks and drinks.

usoarquitectura | Paga Todo

© Héctor Armando Herrera

The staircase was located in the vertex of the project in order to communicate with the upper level, opening a new entrance of light from above and making more interesting this meeting point for the colleagues.

usoarquitectura | Paga Todo

© Héctor Armando Herrera

usoarquitectura | Paga Todo

© Héctor Armando Herrera

usoarquitectura | Paga Todo

© Héctor Armando Herrera

The color palette –asked by the client- is very sober and with no risk. White, beige shades with accents in a dry green and the oak of the furniture and woodwork. Three sections with meeting halls divide the space generating references and transitions between the work cells.

usoarquitectura | Paga Todo

© Héctor Armando Herrera

usoarquitectura | Paga Todo

© Héctor Armando Herrera

For natural light big vertical stripes were open on the façade of the shopping center and most of the walls were not built ceiling height to make the most of the different natural light sources of the building. Large windows facing the interior of the shopping center were also installed to make references in the main corridor. The windows have random size and create a sequence with the transition of each of the work teams.

Location: Mexico City, Mexico
Designers:  usoarquitectura | Gabriel Salazar y Fernando Castañón
Project name: Paga Todo
Project area: 2,000 sq m
Main materials: Drywall, glass, millwork and carpet tiles
Photography: Héctor Armando Herrera

Digg This

Digg This

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The land for this vacation house is in Gazipur, a suburb approximately forty kilometers away from Dhaka. With a land area of 160,594 square meters, the initial challenge was to select the most suitable location on site to construct this 465 square meter house. The following maxim led the design philosophy, “a house facing south […]


more