// arthitectural / Architecture / Vitor Vilhena Architects | House in Tavira

Vitor Vilhena Architects | House in Tavira

Architecture © Joao Morgado - Architecture Photography

© Joao Morgado - Architecture PhotographyContext
South of Portugal, Algarve, Tavira. Here the ocean peeks, while the 400 olive trees surround the house. An old building has to give place to a new one, keeping the twovolume- footprint in the soft topography.

© Joao Morgado - Architecture Photography

© Joao Morgado – Architecture Photography

© Joao Morgado - Architecture Photography

© Joao Morgado – Architecture Photography

© Joao Morgado - Architecture Photography

© Joao Morgado – Architecture Photography

Solution
Based on the area occupied by the pre-existence, maintaining the orientation of the housing compartments south, the architectural concept seeks to create two parcels with separate identities, including one volume with irregular geometry and other volume of regular geometry that communicate through a glass hallway.

© Joao Morgado - Architecture Photography

© Joao Morgado – Architecture Photography

© Joao Morgado - Architecture Photography

© Joao Morgado – Architecture Photography

The surrounding outdoors relate to the terrain, landscape and vegetation.

Location: Tavira, Algarve, Portugal
Architect: Vitor Vilhena Architects
Area: 400 m²
Building costs: 1.3 M
Started: 2011
Finished: 2012
Photography: Joao Morgado – Architecture Photography
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more