// arthitectural / Interiors / Yasunari Tsukada Design | end…Link

Yasunari Tsukada Design | end…Link

Interiors Yasunari Tsukada Design | end...Link

The name of this beauty salon was inspired by the owner’s passionate desire to turn it into a destination for “the last word in beauty”. Although the design was first completed about five years ago, the previous premises soon grew to feel a little cramped due to the rapidly expanding size of the team, which prompted the owner to move to a new and larger location.

Yasunari Tsukada Design | end...Link

© Stirling Elmendorf

Yasunari Tsukada Design | end...Link

© Stirling Elmendorf

The rented unit that the owner had prepared as the new platform for his venture was a slender, elongated space measuring 28m deep, with a frontage of 4.4m. Taking advantage of this narrow frontage, we configured each of the spaces in a straightforward manner by taking cues from the existing frame and contours of the property. In addition, by making efficient use of the length of the unit, we were able to maintain a certain distance between each space while connecting them seamlessly to each other. Keeping the number of partitions to an absolute minimum and painting the entire space white achieved a feeling of abstraction, as well as a sense of giving equal importance to both the new and old materials that comprise the walls, ceilings, and floors. The result was an interior that gave pride of place to the people and objects within it.

Yasunari Tsukada Design | end...Link

© Stirling Elmendorf

Yasunari Tsukada Design | end...Link

© Stirling Elmendorf

The styling space is where the owner’s particular obsessions and passions came to the fore. He requested that we incorporate various functional elements into the mirrored surfaces (for storing or hanging objects). In response, we wondered if we could create flexible, extensible walls without imposing any limitations on their functionality. In concrete terms, our solution involved building three-dimensional lattice screens resembling parts of a jungle gym that function as architectural pieces of furniture. These screens were created using only a structural framework, with no particular significance attached to the form of the lattice itself. When lighting fixtures, glass panels, hooks and other objects are attached, however, the lattice begins to take on a new dimension. Affixing glass panels turns them into display shelves, or tables for the use of customers. Just imagine the transformations that these lattice screens will undergo, thanks to the multiple efforts and innovations of the staff…

Yasunari Tsukada Design | end...Link

© Stirling Elmendorf

Yasunari Tsukada Design | end...Link

© Stirling Elmendorf

Our heated, passionate discussions with the owner gave us real food for thought. Over the course of many meetings, our plans and designs continued to evolve and change repeatedly. Before long, we found ourselves starting to enjoy the progress of these changes. Thus was born a space that would serve as a base for the owner and his team to communicate their ideas and thoughts to their clients, promising the start of a new phase in its evolution and growth.

Location: Kitahorie Nishi-ku, Osaka, Japan
Design: Yasunari Tsukada Design
Project name: end…Link
Project type: Beauty Salon
Built area: 114.56m2
Completion: 2012 November
Contractor: Infinity
Photography: Stirling Elmendorf

Digg This

Digg This

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The site is positioned at Shelley Point on the West Coast Peninsula Uniquely for the West Coast, the site faces East over the bay looking towards the mountains behind the small Swartland town of Aurora. The design is largely formed by three contextual conditions. The first is the elevated entrance which placed the living spaces […]


more